Annons
Nyheter

SAS skär bort 300 tjänster

Flygbolaget SAS planerar att minska antalet heltidstjänster med 300 inom administrationen. Besparingen är ett led i bolagets nya strategiprogram som kallas "4 Excellence" och som bland annat syftar till att sänka den årliga enhetskostnaden med 3–5 procent.
Nyheter • Publicerad 18 januari 2012
Foto: Staffan LËwstedt / SvD / SCANPI

Samtidigt meddelar SAS att bolaget står fast vid prognosen om "ett marginellt positivt" resultat för 2011.

SAS skriver i ett pressmeddelande att implementeringen av initiativen i 4 Excellence blir "än mer avgörande på grund av en ökad osäkerhet under 2012". Osäkerheten gäller konjunkturutvecklingen, den ökade prispressen och de fortsatt mycket höga bränslepriserna, enligt bolaget.

Annons

Vd Rickard Gustafson skriver i en kommentar att sänkningen av enhetskostnaden är nödvändig för att stärka SAS konkurrenskraft.

"Samtidigt som jag beklagar att det kommer att innebära att duktiga och lojala medarbetare kommer att lämna SAS är jag övertygad om att åtgärderna är nödvändiga", skriver Gustafson.

Beskedet om besparingen och den marginella vinsten fick SAS-aktien att vända uppåt på Stockholmsbörsen. Klockan 12.45 hade den stigit med 4,4 procent till 9:40 kronor.

Louise Cronholm
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons