Annons
Nyheter

SAS kritiserar luftfartsmyndigheter

SAS krävde i dag att luftfartsmyndigheterna i Sverige och Finland inför den indelning av luftrummet i tre zoner som EU infört. Vd Mats Jansson vill också ha statligt stöd.
Nyheter • Publicerad 22 april 2010
Foto: 

STOCKHOLM. SAS krävde i dag i samband med att företagets delår presenterades att luftfartsmyndigheterna i Sverige och Finland inför den indelning av luftrummet i tre zoner som EU infört.

– Olyckligtvis är det så att de svenska myndigheterna, och de finska, är de två länder i Europa som inte går med på zon 2. Det tycker vi är väldigt olyckligt. Övriga stater har gått med på det här, sade SAS-vd:n Mats Jansson och fortsatte:

Annons

– I zon 2 är det inte farligt att flyga. Vi önskar naturligtvis att svenska och finska myndigheter anpassar sig till sina bröder och systrar ute i Europa.

Han upprepade också sina krav på statliga stöd för att hjälpa flygbolagen genom krisen.

– Det här kan inte flygbolagen bära själva, här måste någon annan träda in, sade han.

Elisabeth Andersson
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons