Annons
Nyheter

Säljstopp för Sony Ericsson-telefon

Den brittiska butikskedjan Carphone Warehouse har stoppat försäljningen av Sony Ericssons nyligen lanserade telefonmodell Satio med hänvisning till mjukvaruproblem, skriver Reuters.
Nyheter • Publicerad 23 november 2009
Foto: 
Foto: 

STOCKHOLM. Satio ses för närvarande som flaggskeppet bland Sony Ericssons så kallade smartphones. Den svensk-japanska mobiltelefontillverkaren skriver i ett uttalande att ”ett litet antal kunder” har upplevt problem när de har använt vissa applikationer.

Carphone Warehouse, Europas största detaljist inom mobiltelefoner, uppger att försäljningen av Satio ska återupptas så snart som möjligt.

Annons

Enligt Mattias Holm, ansvarig för produkt-pr på Sony Ericssons huvudkontor i London, är Satioproblemen begränsade till Storbritannien.

– En begränsad mängd Satiotelefoner i Storbritannien har haft mjukvaruproblem och tills det är utrett exakt vad det är har Carphone Warehouse temporärt tagit bort telefonen från försäljning. Självklart är det här högsta prio för Sony Ericsson UK för tillfället, säger Holm.

Efter en uppgradering av mjukvaran har Satio börjat säljas igen i Storbritannien. Kunder som redan köpt telefonen kan ladda ner den nya mjukvaran via nätet eller få hjälp med uppgraderingen i butiken där de köpte telefonen.

Calle Sandstedt
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons