Annons
Nyheter

Sagan om de två lutande tornen

Bella Sky Comwell Hotel Copenhagen ska stå klart i maj 2011. Med 814 rum stjäl det titeln Nordens största hotell från Göteborgs stolthet, Gothia Towers.
Nyheter • Publicerad 16 maj 2010
Modell av det nya hotellet.
Modell av det nya hotellet.Foto: 
Bella Sky Comwell Hotel Copenhagen blir större än Gothia Towers, Göteborg.foto: bella center
Bella Sky Comwell Hotel Copenhagen blir större än Gothia Towers, Göteborg.foto: bella centerFoto: 

ÖRESTAD. Det fyrstjärniga hotellet kommer att synas vida omkring. Hotellet beskrivs som en ingenjörsmässig bedrift och byggs som två lutande torn, 76 meter höga med 24 våningar. Från skybaren på översta våningen ska besökaren kunna drömma sig bort – då utsikten sveper över startbanan på Kastrup.

Bakom 1,6 miljardersprojektet står Bella Center, Köpenhamn stora mäss- och kongresscenter. Hotellkedjan Comwell har valts ut som driftspartner för satsningen.

Annons

De tilltänkta hotellgästerna är främst besökare till Bella Centers olika mässor och konferenser. Förra året lockade Bella Center totalt 1,2 miljoner besökare till sina olika evenemang.

– Vi räknar med en trettioprocentig beläggning på hotellet bara av besökarna till Bella Center, säger Lars Lemche, presschef.

De första grundfundamenten kom på plats i september 2008. I nuläget fattas sex våningar i första tornet och elva i det andra. I november kommer en bro att byggas mellan de två tornen. Och om allt går som det ska äger invigningen rum den 15 maj nästa år.

I somras öppnade CabInn Metro i Örestad, ett jättekomplex med 710 rum, men dess profil är mer åt budgethållet – medan Bella Sky får ses mer som ett hotell för affärsresenärer, menar Lars Lemche.

Sveriges största hotell är fyrstjärniga Gothia Towers i Göteborg, som stoltserar med 704 rum. De t kalla s för Nordens största hotell men är alltså i praktiken redan slag et av CabInn Metro. I och med fyrstjärniga Bella Sky Comwell får de t se sig definitivt slag et i ligan.

Trion som ska leda det nya storhotellet är Eva Anker Lund, som blir chef för affärsutvecklingen, Morten Jensen, försäljningsdirektör och Morten Larsen IT-projektchef. De har en gedigen bakgrund från kända hotell som Hilton, Radisson och Hotel D’Angleterre i Köpenhamn.

Arkitektbyrån bakom hotellet är danska 3XN Architects. De har även ritat Randers konstmuseum och London School of Economics.

INTERNAL INTERNAL
Sarah Nylund
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons