Annons
Nyheter

Ryanair bötfälls efter vulkantrassel

Flygbolaget Ryanair har dömts att betala böter på tre miljoner euro i Italien med anledning av att bolaget inte ville bistå resenärer som drabbades när flyget stoppades av vulkanaska i april.
Nyheter • Publicerad 15 maj 2010

ROM. Flygbolaget Ryanair har dömts att betala böter på tre miljoner euro i Italien med anledning av hur bolaget hanterade den situation som uppstod när flyget i Europa stoppades av vulkanaska från Island i april.

Ryanair uppfyllde inte sina förpliktelser att bistå resenärer som drabbades av flygstoppet, uppger luftfartsmyndigheten Enac, med 178 fall mellan den 17 april och den 22 april som underlag.

Annons

Enac kritiserar särskilt hur Ryanair behandlade resenärer på Ciampino-flygplatsen i Rom genom att inte ordna hotellrum, mat och dryck till dem i enlighet med de luftfartsregler som gäller i Europa.

När flygkaoset bröt ut – och ställde till med problem för totalt omkring åtta miljoner resenärer under loppet av en vecka – meddelade Ryanair inledningsvis att bolaget bara tänkte ersätta drabbade resenärer för själva flygbiljetten. Senare föll bolaget till föga och lovade att följa regelverket.

Olof Broddesson
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons