Annons
Nyheter

Privata sjukförsäkringar ökar

Nyheter • Publicerad 29 september 2009
Foto: 

STOCKHOLM. Allt fler tecknar privata försäkringar som ger ersättning vid sjukdom, pension och sjukvård. Efterfrågan på privata sjukförsäkringar är störst i Stockholmsregionen. Samtidigt har göteborgarna sämst ekonomisk marginal vid en eventuell sjukdom, enligt en undersökning som försäkringsbolaget Folksam gjort. Den bredaste ekonomiska marginalen tycks skåningarna ha. Av dem tror sig 29 procent kunna klara av att bibehålla sin standard i mer än ett år vid sjukdom.

Samtidigt som stockholmarna tecknar flest privata sjukförsäkringar är det också Stockholmsregionen som har den lägsta andelen kollektivavtalsanslutna. Totalt jobbar 86 procent av svenskarna på arbetsplatser med kollektivavtal. I Stockholm är den andelen 77 procent.

Annons

I de andra storstadsregionerna är andelen som tecknat privata försäkringar vid sjukdom, pension samt sjukvård lägre än riksgenomsnittet.

Rapporten bygger på en undersökning gjord av Synovate där 2 255 svenskar deltog, varav 436 i Storstockholm, 403 i Skåne och 266 i Storgöteborg.

Magnus Pier
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons