Annons
Nyheter

Nedåt på Wall Street

Fortsatt oro för den europeiska skuldkrisen sänkte Dow Jones på måndagen. Tekniktunga Nasdaq slutade också på minus. Vid stängning hade Dow Jones industriindex sjunkit med 1,2 procent till 10 066,6.
Nyheter • Publicerad 25 maj 2010

NEW YORK. Fortsatt oro för den europeiska skuldkrisen sänkte Dow Jones på måndagen. Också tekniktunga Nasdaq sjönk i den avslutande handeln.

Vid stängning hade Dow Jones industriindex sjunkit med 1,2 procent till 10 066,6. Nasdaqs kompositindex hade backat med 0,7 procent till 2 213,6.

Annons

Till en början steg teknikaktierna på Nasdaq efter positiva uttalanden från mäklare. Morgan Stanley lade till datorjätten Apple på sin lista över bästa aktieköp och aktien steg med 1,8 procent.

Men i den sena handeln föll uppgången tillbaka och dagen slutade ännu en gång på minus.

Det var den fortsatta oron för skuldkrisen i Europa som fick Dow Jones att backa, trots att både Tyskland och Storbritannien presenterade nya besparingsmål.

– Europa fortsätter att vara det dominerande ämnet. Många tror att problemen där kommer att medföra en långsammare tillväxt i USA, sade Gary Shilling på A. Gary Shilling & Co.

IBM föll efter nyheten att IT-konsulten gjort upp om att köpa irländska Sterling Commerce från teleoperatören AT & T för 1,4 miljarder dollar. IBM:s aktie backade med 0,8 procent.

Katastrofdrabbade oljejätten BP fortsätter att falla, under måndagen med 4,6 procent. Hittills i år har BP:s aktie rasat med hela 27,8 procent.

Ny statistik visade att priserna på den amerikanska bostadsmarknaden i april steg till sin högsta nivå på fem månader. Många köpare skyndade sig att avsluta sin husköp innan en skatterabatt på husköp försvann.

Olof Broddesson
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons