Annons
Nyheter

MTG knoppar av Malmöbaserade CDON

Mediekoncernen MTG ska knoppa av Malmöbaserade CDON och övriga e-handelssajter och dela ut verksamheten till aktieägarna. Eller blir det i stället en försäljning?
Nyheter • Publicerad 19 april 2010
Foto: 

STOCKHOLM. MTG, som ingår i Stenbecksfären, har tidigare signalerat att det kan bli tal om en avknoppning av e-handelsverksamheten. Och nu gör bolaget slag i saken.

Bland de bolag som ägaren MTG planerar att knoppas återfinns den Malmöbaserade e-handelssajten CDON.

Annons

Verksamheten, paketerad i bolaget CDON Group, kommer att knoppas av och delas ut till aktieägarna inom de närmaste sex till nio månaderna, enligt MTG.

Men MTG har även mottagit intresse från en extern friare, som vill köpa verksamheten. Detta intresse "kommer att utvärderas som en del i den pågående processen", enligt bolaget.

MTG:s vd Hans-Holger Albrecht anser att avknoppningen av e-handeln är "ett naturligt steg" med tanke på att det är tv som är koncernens kärnverksamhet. Han räknar med att CDON Group ska gynnas av det oberoende som avknoppningen innebär.

"Vi kommer att fortsätta vårt nära samarbete med CDON Group framgent för att stödja dess fortsatta utveckling", skriver Albrecht i ett pressmeddelande.

MTG ska enligt Albrecht fortsätta satsa på internet, bland annat genom att utveckla nätvideotjänsten Viasat on demand.

(TT och Sydsvenskan)

Elisabeth Andersson
(TT och Sydsvenskan)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons