Annons
Nyheter

Metallordförande träffade Spykers vd

IF Metalls ordförande Stefan Löfven träffade Spykers vd Victor Muller under tisdagen och diskuterade den eventuella affären mellan GM och Spyker. -Det är en högst seriös köpare som vill göra affär, säger Löfven.
Nyheter • Publicerad 22 december 2009

STOCKHOLM. IF Metalls ordförande Stefan Löfven träffade Spykers vd och grundare Victor Muller i Trollhättan under tisdagen och diskuterade den eventuella affären mellan GM och Spyker. Mötet skedde tillsammans med Metalls lokala ordförande Paul Åkerlund och Unionens Anette Hellgren.

– Vi träffade honom under en dryg halvtimme och han redovisade tankarna kring affärsplanen, inklusive finansieringen, och hur de ser på produktion och utveckling i Sverige. Det var ett bra samtal och vi fick klart för oss att det är en högst seriös köpare som vill göra affär. Och nu är det bråttom, säger Löfven.

Annons

– GM måste visa att de vill göra affär och sedan hänger det också på att regeringen och Riksgälden gör vad som ankommer på dem.

TT: Gör du bedömningen att Spyker är en bra köpare?

– Ja, med den finansiering som finns. Man vill ha produktion och utveckling i Sverige med svenskt management och affärsplanen är densamma som Koenigsegg och Saab utvecklade. Och den är testad på kors och tvärs av både Riksgälden och EIB och regeringens egna konsulter, så den är hållbar.

TT: Det är mycket spekulationer om finansieringen. Gav Muller något besked om den?

– De har, efter att GM avbröt i förra veckan, gjort om i de delar som GM hade frågetecken kring. Med det får man anse att även finansieringen är löst tillfyllest.

TT: Redovisade Muller vilka personer som står bakom finansieringen?

– Jag vill inte gå in på några detaljer, men nu är det mellan GM och Spyker. Det är viktigt för oss att GM verkligen vill sälja eftersom det pågår spekulationer i en annan riktning. Om alla parter nu jobbar snabbt och koncentrerat så kan det gå bra, säger Löfven.

Elisabeth Andersson
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons