Annons
Nyheter

Mentor + adept = bra ledarskap

På senare år har det blivit mer regel än undantag att chefer på mellannivå träffar mentorer i form av äldre kollegor för stöd och råd. Mentorsprogrammet Adeptus har hunnit para ihop 99 adepter med lika många mentorer. Till hösten är det dags för nästa program.
Nyheter • Publicerad 3 april 2010

En promenad i skogen och en fika efteråt på Skrylles café. Så ser det ofta ut när mentorn Britt-Marie Solström träffar sin adept.

– Vi pratar om allt möjligt, inte bara jobb.

Annons

Britt-Marie Solström har jobbat hela sitt liv inom läkemedelsbranschen.

Hon bestämde sig för att gå i tidig pension 2008 från jobbet som vd på McNeil i Helsingborg.

Nu är hon plötsligt tillbaka igen, på ett tillfälligt gästspel, tills en ny vd har rekryterats. Hennes efterträdare fick sluta under uppmärksammade former för några månader sedan.

Britt-Marie Solström tycker att det är roligt att möta unga chefer som är i början av sin karriär.

Hon känner igen sig, samtidigt som mycket har förändrats.

Hon menar att mentorskap är utvecklande även för henne, inte bara för adepten.

– Jag fastnar inte i påståendet ”det var bättre förr” tack vare kontakten med mina adepter.

Ofta vill adepterna prata om dagliga operativa frågor.

– Jag vill få dem att lyfta blicken också. Här och nu är viktigt, men man måste också tänka på hur man kan komma vidare, ställa sig frågan vad man gör om ett år.

Bra ledarskap handlar enligt Britt-Marie Solström om att vara tydlig och rak, att våga ta beslut och sist men inte minst att tycka om människor.

Annons

– Man måste leva som man lär, inte säga en sak och göra något annat. Gör mot andra som du vill att andra ska göra mot dig. Samtidigt ska man våga främja olikheter.

– Vissa chefer letar efter kopior av sig själva. Det är bättre att söka efter människor som kompletterar varandra, som blir bra tillsammans.

Chefens utsatthet, att man ofta känner sig ensam, är ett återkommande tema i samtalen mellan mentor och adept.

Britt-Marie Solström har flera adepter, varav en inom programmet Adeptus. Han heter Per Renmark och jobbar på Atos Medical.

– Vi är i samma bransch och har därmed ett gemensamt språk vilket förstås underlättar, säger Britt-Marie Solström som dock menar att mentorn och adepten lika gärna kan komma från olika branscher.

Man ska komma ihåg att alla företag är olika, också inom samma bransch. Affärsidé, företagskultur och värderingar skiljer sig mycket mer än vad man kanske tror.

Det viktigaste är att våga öppna sig helt för en annan människa.

– Därför måste det verkligen stämma mellan mentorn och adepten om det ska bli bra, säger Klas Granbom, avdelningschef på Axis.

Det var hösten 2008. Klas Granbom befann sig i en ny roll. Gruppen han var chef över skulle delas, han skulle anställa mer personal varav en ny gruppchef. Han skulle gå från att själv vara gruppchef till att bli chef över gruppcheferna.

– Samtidigt konstaterade jag att det var ett tag sedan jag gått någon ledarskapsutbildning.

Annons

Han pratade med några kollegor på Axis som hade varit med i mentorsprogrammet Adeptus tidigare. Tillsammans med arbetsgivaren bestämde han sig för att delta i programmet.

Hans mentor visade sig komma från en helt annan värld, nämligen Lunds Energi. Inom den sfären har Nils-Ove Rasmusson haft flera operativa chefstjänster, bland annat som tillförordnad vd och koncernchef.

– Det är en annan bransch och de jobbar på ett helt annat sätt, med stora projekt på kanske fem år. I min värld handlar det om ganska små moduler och ett tidsperspektiv på kanske nio månader. Men att förutsättningarna var så olika gav det hela ytterligare en dimension, säger Klas Granbom.

Samtalen handlade om ledarskapsfrågor som är generella: organisation, budget, konflikter.

– Vi pratade om verkliga eller påhittade problem, situationer som skulle kunna uppstå. Då måste man våga vara helt öppen. Mentorn har inte svaren, men kan ställa de rätta frågorna.

Klas Granbom menar att Adeptus program till stor del bygger på Bertil Rasmussons förmåga att para ihop rätt människor.

– Han lär känna folk snabbt, och ser vilka konstellationer som kan bli fruktbara.

Under programmets arton månader ingick också träffar tillsammans med de andra femton adepterna.

– Det är också en viktig del. Det är intressant och allmänbildande att komma ut på företag av skilda slag.

Just nu är Klas Granbom åter upptagen med att hitta mer personal. Hans avdelning, electronics & mechanics, behöver anställa elektronikingenjörer och det är inte så lätt att hitta rätt personer.

– Det är svårt att sätta fingret på exakt hur, men det är klart att jag har nytta av mentorsprogrammet.

INTERNAL INTERNAL
Amelie Bosson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons