Nyheter

Måttligt påslag till SJ-chefen

SJ:s chef Jan Forsberg har haft en strålande löneutveckling sedan 2002, då han blev vd. Men i fjol fick han nöja sig med ett lyft på drygt tre procent och tjänade under året knappa 3,9 miljoner kronor.
Nyheter • Publicerad 25 mars 2010

STOCKHOLM. SJ:s chef Jan Forsberg har haft en strålande löneutveckling sedan 2002, då han tog över vd-posten i det statliga tågbolaget. Men i fjol fick han nöja sig med ett måttligt lönelyft, visar årsredovisningen.

Forsberg tjänade knappt 3,9 miljoner kronor 2009, drygt tre procent mer än året före.

De tidigare, kraftiga påslagen innebär dock att årslönen är ungefär dubbelt så stor som vid tillträdet, då den låg strax under två miljoner.

– Man ska inte glömma att det är ett jädra ansvar och ett jobb med 80 timmars arbetsvecka, sade SJ:s styrelseordförande Ulf Adelsohn till TT, sedan 2008 års lönelyft på nio procent väckt fackliga reaktioner.

Ann Gäre
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.