Annons
Nyheter

Malmöbutik säljer redan plattan

Sverige kommer inte att vara med bland de länder där Apple börjar sälja sin omtalade Ipad varken i maj eller juli. Det framgick av ett pressmeddelande som kom i förra veckan. Men Ipad säljs redan i Malmö. Något Apple inte ville kommentera på måndagen.
Nyheter • Publicerad 11 maj 2010

Den 28 maj börjar Ipad säljas i ytterligare nio länder, bland annat Storbritannien, Frankrike och Tyskland. Men inte i Sverige. När den omtalade plattan kommer hit vill Apple ännu inte avslöja. Men Ipad säljs redan i Malmö, hos Nymobil.se både på nätet och i butiken i köpcentret Entré.

De platta datorerna direktimporteras från USA enligt butikschefen Ahmed Albagdadi.

Annons

Vet Apple om att ni säljer Ipad i Malmö?

– Jag kan inte svara på om de vet att vi säljer. Men jag har inte hört något som säger att vi inte får sälja dem. Första Iphonen sålde vi också olåst, direktimporterad från USA och det var inga problem och det hoppas vi att det inte ska vara den här heller, säger Ahmed Albagdadi.

Apples PR-chef i Sverige, Petter Ahrnstedt, vill inte uttala sig per telefon om hur det kan komma sig att Ipad redan säljs i Malmö och vad Apple tycker om det utan hänvisar bara till pressmeddelandet om vilka länder Ipad kommer att lanseras i den 28 maj. Istället får Sydsvenskan skicka frågor per mejl. Något svar hade vi inte fått vid denna tidnings pressläggning.

Priset för den enklaste modellen av Ipad har Apple satt till 429 pund när den börjar säljas i Storbritannien, vilket motsvarar runt 5 000 kronor. Hos Nymobil.se kostar en Ipad utan abonnemang 7 499 kronor.

Varför är en Ipad så mycket dyrare hos er, jämfört med dem som säljs utomlands i Apples butiker?

– För att vi egentligen inte vill sälja den utan abonnemang, det är därför vi har lagt så högt pris, det är ofta så när det gäller nya produkter, säger Ahmed Albagdadi.

Nymobil säljer en Ipad utan 3G i ett paket tillsammans med en telefon med abonnemang hos Telenor, men det är ingenting som Telenor känner till när Sydsvenskan ringer dem.

– Telenor Sverige säljer inte Ipad, så det här är en helt fristående grej som den här återförsäljaren gör som jag inte känner till. De har våra abonnemang och så har de på något sätt kommit över Ipads som de sedan kombinerar till ett erbjudande som vi inte har med att göra, säger Andreas Hamrin, presschef Telenor Sverige.

INTERNAL INTERNAL
Charlotte Fagerlund
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons