Annons
Nyheter

Kraftigt ras på Wall Street

USA-börserna rasade på torsdagen. Investerare oroar sig för att skuldkrisen i euroländerna kan äventyra den globala ekonomiska återhämtningen. Dow Jones sjönk 3,6 procent och Nasdaq 4,1 procent.
Nyheter • Publicerad 21 maj 2010
Det gäller att hålla koll på siffrorna på Wall Street när Europa skakas av skuldkris.
Det gäller att hålla koll på siffrorna på Wall Street när Europa skakas av skuldkris.Foto: 

NEW YORK. USA-börserna rasade på torsdagen. Investerare oroar sig för att skuldkrisen i euroländerna kan äventyra den globala ekonomiska återhämtningen.

Dow Jones industriindex hade vid stängning sjunkit 3,6 procent till 10 068,0. Nasdaqs kompositindex föll 4,1 procent till 2 204,0.

Annons

Finans- och råvaruaktier hörde till dem som tog mest stryk när stora mängder aktier såldes i ryckig handel. På den långa listan över förlorare fanns också butiksjätten Sears vars kvartalsresultat rasade med 38 procent.

Heminredningskedjan Williams-Sonoma var en av få vinnare. Kvartalsvinsten överträffade förväntningarna med råge och aktien klättrade 2,8 procent.

Ny statistisk visade att antalet ansökningar om arbetslöshetsunderstöd ökat oväntat förra veckan, vilket kan vara ett oroande tecken på stigande arbetslöshet.

Men skuldkrisen i Europa var i fokus, och nu ökar farhågor för att det kommer fler regleringar utöver dem som Tyskland införde i tisdags.

– Detta är vad investerare fruktar och nu börjar paniken att sätta in. Ett av problemen är att europeiska beslutsfattare har gjort ett väldigt dåligt jobb när de hanterat den här krisen – och det har ytterligare underminerat investerarnas förtroende, sade Mike O'Rourke, chefsmarknadsstrateg på mäklarfirman BTIG i New York.

Ann Gäre
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons