Annons
Nyheter

Klackenberg hotar trotsa industrin

Svensk Handels vd Dag Klackenberg flaggar för att han även denna gång tänker strunta i samordningen mellan arbetsgivarförbunden i Svenskt Näringsliv. ”Det blir ingen strejk i påsk”, säger Klackenberg.
Nyheter • Publicerad 16 mars 2010

STOCKHOLM. Svensk Handels vd Dag Klackenberg flaggar för att han även denna gång tänker strunta i samordningen mellan arbetsgivarförbunden i Svenskt Näringsliv.

– Det blir ingen strejk i påsk. Vi kommer överens om någon form av lönepåslag innan dess. Och det gör vi oavsett om industrins parter är klara eller inte, säger Klackenberg till LO-Tidningen.

Annons

Tiden börjar bli knapp för handeln. Facket hotar med strejk lagom till den för handeln så viktiga påskhelgen. Samtidigt kärvar det betänkligt i förhandlingarna i industrin – den sektor som både de fackliga organisationerna och arbetsgivarförbunden i princip är överens om ska gå först.

– Visserligen ska industrin gå först och normera, men hela idén bygger på att den internationella konkurrensutsatta sektorn levererar avtal i rätt tid, säger Klackenberg till tidningen.

I avtalsrörelsen för tre år sedan fick Klackenberg löpa gatlopp i arbetsgivarleden sedan han mot Svenskt Näringslivs uttryckliga order skrivit på ett för ”dyrt” avtal med LO-facket Handels.

Varken Svenskt Näringsliv eller den största arbetsgivarorganisationen i industrin, Teknikföretagen, vill kommentera Dag Klackenbergs utspel, hälsar deras respektive presschefer.

Elisabeth Andersson
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons