Annons
Nyheter

Känner ni er utvalda?

Nyheter • Publicerad 27 maj 2010

– Det vet jag inte direkt, men det känns häftigt och spännande. Vi är ju bra på att knyta kontakter och skapa samarbeten, så det är nog rätt miljö för oss.

Vad sysslar Crunchfish med?

Annons

– Vi har bland annat en applikationsfabrik för Iphone och Android-mobiler där vi tillsammans med kunder tar fram tjänster eller förslag till tjänster för mobiler. Vi bygger också en reklammotor för mobilmarknaden.

Hur fungerar den motorn?

– Du kan använda den för att visa reklam i en mobilapplikation. Är du applikationsutvecklare för Android och vill in på Googles marknadr i USA så får du inte ta betalt för din app. Då kan du istället skaffa intäkter genom att låta appen innehålla reklam.

Hur länge har ni funnits?

– Tre månader. Men vi har jättebra fart i företaget och växer snabbt eftersom vår filosofi går ut på att bygga projekt tillsammans med andra. Fungerar produkten affärsmässigt så delar vi på vinsten. I dag deltar cirka tjugo personer i vad vi gör. Fast alla tillhör då inte Crunchfish.

Vad betyder Crunchfish?

– Absolut ingenting. Vi satt och brainstormade och sa att vi behövde ett namn på företaget som var internationellt gångbart och som kunde fungera även i till exempel Asien. Vi tyckte Crunchfish lät fräckt.

Vad hoppas ni få ut av träffen i Köpenhamn?

– Vi vill träffa kreativa människor och räknar med att det finns många där. Sen hoppas vi också få chansen att knyta kontakter med operatörer och större spelare. Våra produkter kan ju till exempel banker eller medicinföretag ha stor nytta av.

Paul Cronholm, vd för mobilföretaget Crunchfish, som är uttaget att delta i den europeiska entreprenörstävlingen Seedcamp där tjugo unga företag träffas i Köpenhamn i dag.

INTERNAL INTERNAL
Niklas Holm
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons