Annons
Nyheter

Inget avtal för industrin

Det blir inget svar på medlarnas slutbud från IF Metall under kvällen. -Det är så gott som säkert att det inte sker på den här sidan midnatt, säger IF Metalls pressombudsman Lars Ankarfjäll till TT.
Nyheter • Publicerad 25 mars 2010

Det blir inget svar på medlarnas slutbud från IF Metall under kvällen.

Strax före klockan 21 var IF Metall på väg till medlarna för att berätta att det inte blir något svar nu i kväll och därmed inte heller inget nytt industriavtal.

Annons

– Det är så gott som säkert att det inte sker på den här sidan midnatt, säger IF Metalls pressombudsman Lars Ankarfjäll till TT.

IF Metall fick på eftermiddagen medlarnas slutbud. Men de andra LO-facken inom industrin, Pappers, Livs och skogs- och grafikerfacket, fick däremot inga bud i dag.

IF Metall vill hellre att flera LO-fack inom industrin tecknar avtal mer eller mindre samtidigt.

– Om fler parter är överens om ett ungefärligt lika innehåll har det en större normerande effekt, förklarade Lars Ankarfjäll.

Olof Broddesson
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons