Annons
Nyheter

IMF godkänner lån till Island

Internationella valutafonden (IMF)har som väntat godkänt ett lån till krisdrabbade Island på cirka 160 miljoner dollar (motsvarande runt 1 150 miljoner kronor).
Nyheter • Publicerad 17 april 2010

WASHINGTON. Internationella valutafonden (IMF) godkände på fredagen som väntat ett lån till krisdrabbade Island på cirka 160 miljoner dollar (motsvarande runt 1 150 miljoner kronor).

– Jag är förvissad om att med principerna och finansieringen på plats, så kommer bördan att lätta och Islands ekonomi får nu hjälp att hämta sig under andra halvan av 2010, sade Dominique Strauss-Kahn, chef för Washingtonbaserade IMF.

Annons

Redan förra veckan enades IMF med Island om villkoren för lånet, men det var först nödvändigt att få krediten godkänd av IMF:s styrelse, vilket nu skett.

Island har sedan banksystemets kollaps 2008 fått flera omgångar nödlån från ett stabilitetsprogram finansierat av IMF, de nordiska länderna och Polen.

Olof Broddesson
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons