Nyheter

IF Metall ger besked i eftermiddag

Facket IF Metall hade strax efter klockan sju ännu inte öppnat kuvertet med medlarnas slutbud. Delegationerna börjar arbeta under morgonen och ska lämna svar under eftermiddagen.
Nyheter • Publicerad 26 mars 2010

STOCKHOLM. Facket IF Metall hade strax efter klockan sju på fredagsmorgonen ännu inte öppnat kuvertet med medlarnas slutbud. Slutbudet till nytt avtal lämnades på torsdagseftermiddagen till IF Metall och arbetsgivarparterna. Senast klockan 21 ville medlarna ha ett svar av IF Metall.

– Delegationerna kommer att börja jobba nu under morgonen och titta på budet. Vi kommer att lämna ett svar under eftermiddagen, men den exakta tidpunkten är oklar, säger IF Metalls pressombudsman Lars Ankarfjäll till TT.

IF Metalls förhandlingsdelegationer avbröt arbetet en timme före midnatt i går och meddelade medlarna att man inte var beredda att ta ställning till budet.

Också tjänstemännen inom Unionen på avtalsområdena gruv och stål- och metall fortsätter att grubbla över det bud de fick i går från medlarna. Delegationerna fortsätter att analysera buden under dagen.

Enligt Pappers förhandlingschef Matts Jutterström finns ännu inga träffar inplanerade med motparterna. Men samarbetspartnern GS fortsätter under förmiddagen förhandlingarna med Skogsindustrierna och Trä- och möbelindustrierna. Pappers och GS lade tidigare ett gemensamt varsel om övertidsblockad som utlöses den 5 april om inga avtal träffats.

Elisabeth Andersson
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.