Annons
Nyheter

Huawei öppnar i Lund

Ericssons tuffaste konkurrent, Huawei, öppnar ett utvecklingskontor i Lund. Inledningsvis kommer ett tiotal ingenjörer att arbeta med att ta fram baskomponenter till mobiltelefoni för den snabbväxande kinesiska telekomjätten.
Nyheter • Publicerad 14 april 2010

LUND. – Det handlar om grundutveckling av mobiltelefoner, teknik som är närmare plattformar än applikationer, säger Urban Fagerstedt, ansvarig för Huaweis utvecklingsprojekt i Sverige, till nyhetstjänsten Rapidus.

Enligt Rapidus blir kinesen Gengshi Wu, som tagit sig det engelska namnet Chris Wu, kontorschef i Lund. Wu kommer direkt från Huaweis huvudkontor med uppdraget att dra igång verksamheten i Lund.

Annons

För Lund är nyheten om Huaweis etablering goda nyheter efter en lång rad sparpaket. Så sent som i december ifjol varslades omkring 450 anställda vid Sony Ericsson om uppsägning. Enligt Huawei är den ökade tillgången på ingenjörer en viktig anledning till att man valde just Lund som etableringsort.

När Huawei öppnade sitt Sverigekontor i Kista utanför Stockholm anställde man också ett stort antal varslade Ericssoningenjörer.

Det är ännu inte bestämt var i Lund Huawei ska öppna sitt kontor. Ideon och Edison park nämns som hetaste alternativ.

Så sent som i förrgår kom beskedet att amerikanska halvledartillverkaren Qualcomm, som konkurrerar med ST Ericsson, ska öppna ett kontor i Edison Park i Lund. Både Qualcomm och ST Ericsson levererar till Sony Ericsson.

INTERNAL INTERNAL
Niclas Ericson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons