Annons
Nyheter

Genovis deltar i EU-projekt mot Alzheimers

EU satsar nära femtio miljoner kronor på forskning för att diagnostisera och behandla Alzheimers sjukdom och prionsjukdomar, till exempel Creutz-Feldt Jakobs sjukdom. Bioteknikföretaget Genovis i Lund kommer att delta i projektet.
Nyheter • Publicerad 22 mars 2010

LUND. Bakom EU-projektet, som koordineras av Linköpings universitet, ligger upptäckten av en självlysande molekyl som signalerar när den stöter på sjukdomsalstrande plack i hjärnan.

– Det är väldigt spännande att vara del i en grupp som befinner sig i forskningsfronten inom detta område, som är mycket intressant ur kommersiellt perspektiv, säger Genovis vd Sarah Fredriksson i en kommentar.

Utöver Genovis och Linköpings universitet deltar Université Claude Bernard Lyon 1 (Frankrike), Universität Tübingen (Tyskland), Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, Universitäts Spital Zürich (Schweiz), Charité Universitätsmedizin Berlin (Tyskland) och Applied Spectral Imaging (Israel) i projektet.

Gustav Svensson
Niclas Ericson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons