Annons
Nyheter

Geely klar med Volvofinansiering

Kinesiska Zhejiang Geely Holding Group är steget närmare att bli ny ägare till Volvo Personvagnar. Geely har säkrat finansieringen av köpeskillingen på cirka 15 miljarder kronor, skriver Dagens Industri.
Nyheter • Publicerad 10 mars 2010

GÖTEBORG. Finansieringen av Volvo-affären ska ha blivit klar de senaste dagarna och pengarna finns nu på Geelys bankkonto, uppger en källa till tidningen. Dokumenten ska ha visats för Ford och godkänts.

Det är kinesiska finansiella institutioner och regionala myndigheter som har säkrat det ekonomiskt ansträngda Geelys förvärv av Volvo PV, enligt DI:s källa. Geely har tidigare antytt att man kommer att etablera en fabrik utanför Peking, med kapacitet för 300 000 bilar.

Ett avtal för Geelys övertagande av Volvo PV ska undertecknas under mars, och själva övertagandet väntas ske under första halvåret.

Gustav Svensson
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons