Annons
Nyheter

Fortsatt uppåt på Wall Street

Börserna i USA fortsatte svagt uppåt under tisdagen. Dow Jones steg med 0,1 procent och Nasdaq med 0,3 procent. Det var framför allt förväntningarna inför Intels och Googles rapporter som lyfte.
Nyheter • Publicerad 14 april 2010

NEW YORK. Börserna i USA fortsatte svagt uppåt under tisdagen. Det var framför allt förväntningarna inför Intels och Googles rapporter som lyfte.

Dow Jones industriindex steg med 0,1 procent till 11 019,4. Nasdaqs kompositindex gick upp med 0,3 procent till 2 466,0.

Annons

Dow Jones stannade därmed kvar över 11 000, som är den högsta nivån sedan före Lehman Brothers-kraschen i september 2008.

Men det var med nöd och näppe. Aluminiumjätten Alcoa, som drev upp kurserna under måndagen inför kvartalsrapporten, kom med svagare siffror än väntat. Alcoas aktie föll med 1,6 procent.

Förväntningarna var stora inför processortillverkaren Intels delårsrapport efter börsens stängning. Aktien steg med 1,0 procent.

Internetföretaget Googles aktie var det stora dragloket inför delårsrapporten på torsdag. Aktien gick upp med 2,5 procent.

Priset på råolja föll till en början sedan energiorganet IEA höjt sin prognos för oljeproduktionen utanför Opec-länderna under 2010. Det fick oljepriset att falla till de lägsta nivåerna på över en månad.

Men mot slutet av dagen steg priset igen och med stöd av en försvagad dollar stannade råoljan på strax över 84 dollar fatet.

Chevrons aktie dalade med 0,2 procent.

Olof Broddesson
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons