Annons
Nyheter

Folksam mildrar förändrad försäkring

Efter den hårda kritiken mot de sämre villkor skjuter Folksam upp de aviserade förändringarna i grupplivförsäkringen till den 1 januari 2012. Dessutom lanserar försäkringsbolaget tre alternativ att välja mellan.
Nyheter • Publicerad 12 april 2010

Det kommer att framgå av de brev som de cirka 380 000 berörda pensionärerna får i sina brevlådor de närmaste veckorna, enligt ett pressmeddelande från Folksam.

"Med breven berättar vi att förändringen skjuts upp ett år till 1 januari 2012, och att nuvarande ersättningar och premier kommer att förbli oförändrade under 2011. Vi presenterar också tre alternativ att välja mellan samt intervall för premierna 2012, inom vilka den exakta premien kommer att ligga, skriver Stefan Holm, ansvarig affärsområdeschef hos Folksam i ett pressmeddelande.

Annons

Folksam kan bara garantera försäkringspremierna för ett år i taget, men bedömer att någon annan ändring än den som följer av prisbasbeloppet inte ska bli nödvändig.

– De här valmöjligheterna är kanske så mycket som vi kunnat hoppas på. De är kanske acceptabla för en del och sämre för andra, säger pensionärsorganisationen SKPF:s ordförande Sam Sandberg till TT.

– Det är ju förslag som Folksam ensidigt nu erbjuder. Vi har ju inte kunnat förhandla om detta. Men förslaget om att skjuta på själva ikraftträdandet fram till 2012 är kanske bra, för då har man ju möjlighet att välja fram tills dess.

Han anser att de tre alternativen i grupplivsförsäkringen är sämre än tidigare och att många medlemmar säkert kommer vara missnöjda.

– Vi hade räknat med försämringar eftersom Folksam sagt att de hade svårt att klarade ekonomin med oförändrade villkor, säger Sam Sandberg.

– Det är inte bra att man nu höjer premierna ju äldre man blir eller att man sänker ersättningen till oförändrad premie.

Magnus Pier
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons