Annons
Nyheter

Femton företag på plats i Lund Business Park

Södra Industriområdet har blivit Lund Business Park. I går invigdes Lunds nya företagspark vid Maskinvägen och Åkerlund & Rausings väg.
Nyheter • Publicerad 7 maj 2010

ASDFASDF. – Lund Business Park förklarar bättre vad som händer här idag, säger Jon Gausen på den norska fas­tighetsägaren North Bridge Nordic Property AS.

Försäkringskassan har nyligen flyttat in med 130 anställda i nyrenoverade lokaler och Axis väntar på nya lager och logistiklokaler.

Annons

På torsdagen invigdes området officiellt av kommunalrådet Mats Helmfrid (M) och ett trettiotal gäster.

I dagsläget finns femton företag på det 80 000 kvadratmeter stora området men Nordic Bridge Nordic Property har gott om plats för fler.

– Lund är en attraktiv och växande universitetsstad med mycket goda framtidsutsikter, inte minst med tanke på Maxlab, ESS och andra stora nysatsningar. Samtidigt finns det en stark industri-tradition och vi har möjligheter att erbjuda flexibla lokaler till många olika typer av verksamheter, säger han.

En knäckfråga för den fortsatta utbyggnaden är planerna på en anslutning mellan Åkerlund & Rausings väg och väg 108.

– Det är en fråga för Lund och Staffanstorps kommuner. Vi har inte fått något löfte tidsmässigt men det skulle naturligtvis betyda mycket för vårt läge och för miljön i Lund.

INTERNAL INTERNAL
Sarah Nylund
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons