Annons
Nyheter

Fallet på Wall Street bromsades

Fortsatt oro för den europeiska skuldkrisen fick de amerikanska börserna att falla under dagen. Fallet dämpades dock när aktier inom detaljhandeln avancerade. Dow Jones sjönk 0,2 procent, Nasdaq backade 0,1 procent.
Nyheter • Publicerad 26 maj 2010

NEW YORK. Fortsatt oro för den europeiska skuldkrisen och krigshotet på Koreahalvön pressade de amerikanska börserna på tisdagen.

Vid stängning hade Dow Jones industriindex sjunkit med 0,2 procent till 10 043,8, medan Nasdaqs kompositindex hade backat med 0,1 procent till 2 211,0.

Annons

Investerarna fortsatte att oroa sig för att skuldkrisen i euroländerna kan komma att äventyra den globala ekonomiska återhämtningen. Bland bankerna märktes en ökad försiktighet när det gäller att låna ut pengar, efter det att den spanska sparbanken Cajasur i helgen hamnat under statlig förvaltning.

Spänningarna på Koreahalvön bidrog till att sänka humöret ytterligare.

Fallet bromsades dock när aktier inom detaljhandeln avancerade. Ytterligare en ljuspunkt var att de amerikanska konsumenternas förtroende i maj steg för tredje månaden i rad, till den högsta nivån på två år.

Det parerades till viss del av en rapport som visade att huspriserna föll under det första kvartalet.

Olof Broddesson
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons