Annons
Nyheter

Facebook inför betalningssystem

Nyheter • Publicerad 3 juni 2009
Foto: 
Foto: 

STOCKHOLM. Facebook inför inom kort ett betalningssystem som förväntas öka nätverkssajtens intäkter.

Det testas för närvarande och ska lanseras bredare under de kommande veckorna, rapporterar Financial Times.

Annons

Betalningssystemet drivs av Facebook, som tar en viss procent av varje transaktion. Användarna ska kunna köpa krediter som kan bytas mot virtuella och verkliga produkter från Facebook, eller från företag som verkar på sajten.

Facebook har omkring 200 miljoner aktiva och 300 miljoner registrerade medlemmar, men sajten har haft svårt att göra pengar på sitt stora medlemsantal och annonsering har varit den största inkomstkällan.

En analytiker som FT pratat med tror att intäkter från det nya betalningssystemet snart kan utgöra omkring en tredjedel av Facebooks totala intäkter, som uppskattas bli omkring 500 miljoner dollar under 2009. Det kan även göra Facebook till en viktig plattform för näthandel och försäljning av bland annat musik.

Ann Gäre
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons