Annons
Nyheter

Electrolux vinst bättre än väntat

Vitvarujätten Electrolux redovisar en vinst före skatt på 1 211 miljoner kronor för första kvartalet. under motsvarande period förra året blev det en förlust på 493 miljoner kronor.
Nyheter • Publicerad 27 april 2010

Försäljningen sjönk från 25 818 miljoner till 25 133 miljoner kronor.

Aktieanalytikerna hade i snitt räknat med en vinst på 893 miljoner kronor och en försäljning på 24 484 miljoner kronor, enligt Reuters enkät.

Annons

Lägre kostnader för råmaterial bidrog till resultatförbättringen, skriver Electrolux i rapporten.

Enligt bolagsledningen visade efterfrågan på Electrolux huvudmarknader en stabil återhämtning. I USA ökade vitvarumarknaden med 7 procent under första kvartalet. I Europa var utvecklingen stabil efter 10 kvartal med nedgångar. För resten av året bedömer ledningen att efterfrågan på vitvaror fortsätter att öka.

"Den positiva utvecklingen från förra året fortsätter och Electrolux redovisar sitt bästa resultat för ett första kvartal för vitvaror någonsin", skriver vd Hans Stråberg och spår ökad vinstmarginal.

"Fortfarande råder stor osäkerhet och mycket kan hända under resterande del av året, men 2010 kan bli det år då vi närmar oss vårt mål på en rörelsemarginal på 6 procent", skriver Stråberg.

Magnus Pier
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons