Nyheter

Efterlängtad nystart på Saabfabriken

Klockan 9.17 drog började bilproduktionen på Saab i Trollhättan igen, med applåder och stort pressuppbåd på fabriken. ”Det här har jag verkligen väntat på och sett fram emot” säger montör Jessica Karlsson.
Nyheter • Publicerad 22 mars 2010

TROLLHÄTTAN. Exakt klockan 9.17 drog Saab Automobiles produktionsdirektör Gunnar Brunius i ett gult snöre som startade bandet på fabriken i Trollhättan. Karossen till en 9-5 började sakta röra sig mot montörerna Linda Wallin och Jessica Karlsson.

På huven var texten Saab number 001 of a new era påklistrad och bilen åkte också igenom en portal med samma skrift.

Den nye Saabägaren Spykers Victor Muller tog upp en applåd som alla anställda runt omkring hängde med på.

Victor Muller och Saabchefen Jan Åke Jonsson fick flera gånger göra om det symboliska handslaget framför bilen så att alla i det stora pressuppbådet fick med det på bild.

Jessica Karlsson har jobbat på Saab sedan 1996. Det fanns stunder då hon trodde att hon byggt sin sista bil.

– Ja, det trodde väl alla som läger var. Men det här har jag verkligen väntat på och sett fram emot. Det ska bli roligt att komma i gång igen, säger hon.

Många anställda bar en knapp på jackan med texten I love Saab.

Denna vecka tillverkas 500 bilar, om tre veckor ska produktionen upp i 1 090 bilar i veckan. Främst tillverkas Saab 9-3, men också en förserie av nya 9-5.

Magnus Pier
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.