Annons
Nyheter

Duo tar över Ystads Allehanda

Idag blev det klart att Jörgen Svensson och Pia Röding tar över chefskapet på Ystads Allehanda.
Nyheter • Publicerad 30 september 2009
Foto: 

YSTAD. Jörgen Svensson tar över som tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare på Ystads Allehanda. Han var fram tills nyligen tillförordnad chefredaktör på Trelleborgs Allehanda.

Samtidigt går Pia Röding in som redaktionschef och nyhetschef. Hon har tidigare jobbat som nattchef på Ystads Allehanda. De senaste åren har hon varit chef för Sydsvenskans Malmö- och Lundaredaktioner samt lett arbetet med Nya Sydsvenskan.

Annons

Jörgen Svensson är ansvarig för integrationen mellan tidningarna i SDS-koncernen, där även Sydsvenskan, Trelleborgs Allehanda, Kristianstadsbladet och City Malmö/Lund ingår. Det talar för ett närmare samarbete mellan Ystads Allehanda och Sydsvenskan, så som redan skett i Trelleborg.

Planen är dock att hitta en permanent lösning på chefredaktörsposten så snart som möjligt. Rekryteringen är redan igång.

- Det är ett spännande uppdrag på en tidning med en otroligt stark marknadsposition, så jag tror inte det kommer att vara svårt att hitta kandidater, säger koncernchef Johan Ståhl i en kommentar på Sydsvenskans intranät.

Det var i förra veckan som chefredaktör Margaretha Engström meddelade att hon slutar efter elva år på tidningen. Jörgen Svensson och Pia Röding tillträder i mitten av oktober.

Elisabeth Andersson
Thomas Frostberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons