Annons
Nyheter

”Det är definitivt köpläge just nu”

En klippare, bolagsstyckare eller ett affärsgeni som får pengarna att växa? Åsikterna om finansmannen Christer Gardell är många efter de senaste årens uppmärksammade framfart i bolag som Perstorp, Telia Sonera och Volvo.
Nyheter • Publicerad 8 maj 2010
Finansmannen Christer Gardell frågades ut av Rapidus vd Jan Wifstrand.Foto: Thomas Löfqvist
Finansmannen Christer Gardell frågades ut av Rapidus vd Jan Wifstrand.Foto: Thomas LöfqvistFoto: Thomas Löfqvist

– Media hittar på så många etiketter att klistra på mig. Det är klart att jag ibland tvingas ta beslut som inte alltid är så populära, sade riskkapitalbolaget Cevian Capitals grundare, Christer Gardell, när han gästade Rapidus och Sparbanken Finns frukostmöte i Lund på fredagen.

Greklandskrisen och turbulensen på finansmarknaden innebär också att det skapats ett intressant köpläge på börsen, enligt Gardell.

Annons

– Krisen i Grekland och kursfallen har gjort att aktiemarknaden åter ser attraktiv ut. Det är definitivt köpläge just nu.

Uppmärksammade ägarinhopp i Skandia, Telia Sonera, Volvo Lastvagnar och nu senast Swedbank har gett Christer Gardell en stämpel som klippare och ”styckare”.

Utfrågaren Jan Wifstrand från Rapidus frågade Gardell om det finns en rädsla som får andra att sky honom som pesten.

– Jag tror snarare att det finns en inbyggd rädsla för förändring. I fallet Volvo handlade det om maktskräck, då Industrivärden betraktade Volvo som sitt bolag samtidigt som vi ville skapa värde för aktieägarna. Därför uppstod en klassisk svensk maktkamp, svarade Gardell.

INTERNAL INTERNAL
Niclas Ericson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons