Nyheter

Danskarna vill inte rädda SAS

Stödet från danska folket om att pumpa in mer pengar i det krisdrabbade flygbolaget SAS är svalt. Bara var tredje dansk vill skjuta till pengar. Nästan häften tycker att bolaget ska säljas.
Nyheter • Publicerad 31 mars 2010

KÖPENHAMN. Stödet från danska folket om att pumpa in mer pengar i det krisdrabbade flygbolaget SAS är svalt. Enligt en opinionsundersökning som tidningen Politiken och danska TV 2 låtit opinionsinstitutet Megafon göra vill bara var tredje dansk skjuta till mer pengar.

45 procent av de tillfrågade tycker att bolaget bör säljas.

SAS håller bolagsstämma i början av april och då ska nyemissionen på 5 miljarder kronor klubbas.

Svenska staten är storägare med 21,4 procent av aktierna. Danska och norska staten äger 14,3 procent vardera och resten av aktierna är börsnoterade.

Förra året sköt ägarna till sex miljarder kronor genom en nyemission och ägarna har nu lovat skjuta till ytterligare fem miljarder kronor för att försöka täppa till den sinande kassan.

Andreas Mattsson
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.