Annons
Nyheter

Danskar smugglar in Ipads

Nyheter • Publicerad 13 april 2010

KÖPENHAMN. Apples Ipad har blivit en populär smuggelvara hos danskar som nyligen kommit hem från USA. De olagligt importerade läsplattorna säljs senare på annons- och auktionssajter till höga priser.

Enligt danska affärssajten Business.dk har många hemvändande danskar satt i system att smuggla med sig flera exemplar av Apples Ipads från USA för att sedan sälja dem vidare hemma i Danmark, något som rönt den danska tullens uppmärksamhet.

Annons

Apple har ännu inte meddelat exakt när Ipad ska börja säljas i Danmark, något som därför öppnat för en omfattande och lönsam privatimport av läsplattan.

I Applebutikerna i USA kostar en Ipad 16 GB cirka 499 dollar plus 35 dollar i moms, motsvarande omkring 2 900 danska kronor. På annonssajten Den Blå Avis säljs motsvarande modell, från USA, till mellan 3 999 och 7 500 danska kronor, enligt Business.dk.

Även i Sverige går det att köpa helt nya USA-importerade Ipads, exempelvis på annonssajten Blocket, för mellan 5 500 och 9 500 kronor beroende på version.

INTERNAL INTERNAL
Niclas Ericson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons