Annons
Nyheter

Dämpad handel på Wall Street

Oro över att Kina ska vidta åtgärder för att kyla ner ekonomin dämpade handeln på Wall Street på torsdagen. Finansaktierna höll dock emot. Såväl Dow Jones industriindex som Nasdaqs kompositindex gick upp 0,4 procent.
Nyheter • Publicerad 11 mars 2010

NEW YORK. Oro över att Kina ska vidta åtgärder för att kyla ner ekonomin tyngde ner handeln på New York-börserna på torsdagen. Finansaktierna höll dock emot sedan senatssamtal om regleringen av branschen strandat.

Dow Jones industriindex gick upp 0,4 procent till 10 611,8 och Nasdaqs kompositindex gick upp 0,4 procent till 2 368,5.

Annons

Inflationen i Kina nådde sin högsta nivå på 16 månader, vilket väckte nya farhågor om ekonomisk åtstramning i världens tredje största ekonomi som visar tydliga tecken på överhettning. Branscher kopplade till tillväxt, såsom industri- och råvarubolagen, drabbades av dämpad handel när oron började sprida sig bland investerarna. Börserna pendlade kring nollstrecket under större delen av dagen för att öka något innan stängning.

Bankaktierna steg sedan partisamtal i senaten om en översyn av regleringen av finansmarknaden strandat. En reglering kan skada bankernas vinstbringande verksamhet. Krisdrabbade Citigroup var en av dagens vinnare i samband med uttalande från banken om att verksamheten är väl rustad för att nå stabil lönsamhet igen. Aktien steg 5,6 procent.

Nasdaqs uppgång var den sjätte raka handelsdagen på plus och det var främst biotekniksektorn som tyngde index nedåt.

Olof Broddesson
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons