Nyheter

Dalkia får underhålla

Nyheter • Publicerad 23 mars 2010

MALMÖ. Det blev Dalkia som vann upphandlingen om underhållet av den i sommar tioårsjubilerande Öresundbron. Avtalet innebär att Dalkia tar det fulla ansvaret för underhåll av alla tekniska system, med undantag för järnvägssystemen, på hela Bron.

Det treåriga underhållsavtalet med Dalkia är totalt värt 35–40 miljoner kronor och innebär en besparing på 10 procent jämfört med tidigare avtal, enligt Öresundsbrokonsortiet.

– Vi har lyckats samla ihop de tidigare fyra underhållsavtalen till ett enda. Det innebär att vi räknar med att kunna spara cirka 10 procent under de kommande tre åren jämfört med tidigare avtal, säger Bengt Hergart, anläggningsdirektör på Öresundsbrokonsortiet.

Energi- och tekniktjänstföretaget Dalkia är ett dotterbolag till franska Veolia Environnement och Electricité de France.

Bron ägs och drivs av Öresundsbrokonsortiet som i sin tur ägs till lika delar av A/S Øresund och Svensk-Danska Broförbindelsen, Svedab AB.

Kent Axelsson
Niclas Ericson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.