Nyheter

Borättspriserna i Malmö stiger mer än i Stockholm

Priserna på bostäder fortsätter att stiga i Malmö med omnejd. – Vi ser en positiv trend, säger Magnus Miramadi på Fastighetsbyrån.
Nyheter • Publicerad 11 mars 2010

Priserna på bostadsrätter i centrala Malmö gick upp med 5 procent i januari. Siffran kan jämföras med Stockholms och Göteborgs centrala bostadsrättsmarknad där uppgången var 1 respektive 2 procent.

Men Magnus Miramadi på Fastighetsbyrån i Malmö vill inte dra för stora växlar på uppgången.

– Månadsstatistiken för centrala Malmö är alltid spetsigare än de andra storstadsregionernas. Det är mycket upp eller ned. Varför vet vi inte.

Priserna på bostadsrätter i Stormalmö – som omfattar Skånes sydvästra hörn inklusive Höör och Skurup – visar en uppgång med 2 procent i januari.

Villapriserna i Stormalmö har legat stilla de senaste tre månaderna men sett i ett års perspektiv har priserna på villor stigit med 12 procent.

Magnus Miramadi tycker generellt att det är bättre att se på statistiken på lite längre sikt och konstaterar att bostadsmarknaden känns stabil och på väg uppåt sedan nedgången i samband med finanskrisen.

Utbudet på villor är fortsatt lågt i sydvästra Skåne.

Fredrik Eriksson
Anna Norén
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.