Annons
Nyheter

Arbetsgivarna säger nej till bud

Arbetsgivarna inom industrin säger nej till det bud som medlarna lämnade i går. Bengt Huldt, vd för stål- och gruvarbetsgivarna, säger att löneökningarna är för höga för den period föreslås.
Nyheter • Publicerad 7 mars 2010

STOCKHOLM. Arbetsgivarna inom industrin säger nej till det medlarbud som lämnades på lördagen.

– Vi tycker att löneökningarna är för höga under den period som medlarna föreslår. Vi är också emot att det läggs ut ett revisionstillfälle redan 1 april 2010, säger Bengt Huldt, vd för stål- och gruvarbetsgivarna.

Annons

Medlarbudet skulle innebära att lönenivån höjs 2,4 procent under 18 månader.

En stötesten, förutom löneökningarna, är att facken vill stoppa företagens möjlighet att runda lagen om anställningsskydd genom att plocka in bemanningsföretag.

– Vi upplever det som att facken har ett krav på ett veto när företag kan anlita bemanningsföretag. Den frågan måste lösas innan vi kan ta emot en slutlig hemställan, säger Bengt Huldt.

Nuvarande avtal löper ut den 31 mars.

Ann Gäre
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons