Annons
Nyheter

187 återanställs på Saab

Nu är förhandlingarna om återanställningar på Saab Automobile i Trollhättan klara. 187 av de cirka 700 som blev uppsagda i april förra året kommer att erbjudas jobb när produktionstakten ökas om en månad.
Nyheter • Publicerad 11 maj 2010
Foto: 

TROLLHÄTTAN. Nu är förhandlingarna om återanställningar på Saab Automobile i Trollhättan klara. 187 av de cirka 700 som blev uppsagda i april förra året kommer att erbjudas jobb rapporterar Sveriges Radio Väst.

Redan i höstas återanställdes cirka 150.

Annons

– Vi har förhandlat om vilka som ska komma tillbaka. Det som styr är både anställningsår och kompetens. Troligen behövs ytterligare 10-15 personer, säger Håkan Skött, ordförande för IF Metallklubben på Saab, till TT.

De återanställda börjar den 14 juni när fabriken ökar produktionstakten till 39 bilar i timmen jämfört med dagens 28 bilar i timmen.

Sedan Spyker Cars blev ny ägare i februari har dessutom runt 50 tjänstemän anställts och det behövs ytterligare cirka 100.

– Vi hoppas att vi senare kan gå upp i tvåskift, säger Håkan Skött, som tycker att det verkar svårt att få ihop den tänkta produktionstakten på sikt utan att fabriken körs i två skift.

Elisabeth Andersson
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons