Annons

Ytterligare nedrustning av Östra stadsdelen

Det finns tydliga planer på att vårdcentralen Fageräng ska anslutas till Centrumkliniken både fysiskt och psykiskt. Låter som ett beslut taget av någon som aldrig varit i Trelleborg.
Debatt • Publicerad 10 juni 2009

Boende från Gislöv, Serresjö, Dalabadet, Östra stranden, Fageräng, Engel­brektsgatan och resten av stan ska gå till Centrumkliniken som ligger avsides för många redan idag.

På Fagerängen finns boende som inte har bil, inte har cykel. Det finns stora barnfamiljer som ofta måste uppsöka sjukvård. För övrigt finns Silverängen också med stort behov av nära sjukvård, gruppboende, förskola. Det är svårt om man har många barn om man måste åka buss för läkarvård. Det blir dyrt och mycket arbetsamt att ha med flera barn på bussen. Man måste dessutom byta buss för att komma dit. På Fagerängen bor många äldre som inte själv skulle klara att ta sig till Centrumkliniken. Många äldre med utländsk bakgrund som alltid måste ha någon med sig vid sina läkarbesök.

Annons

Vårdcentralen på Fagerängen är en mycket bra och väl fungerande klinik med bra och trevlig personal som verkligen bryr sig om sina patienter på alla sätt. Nu finns det t o m ortoped där vilket är väldigt passande eftersom det bor många äldre på området. Det enda negativa är att det är svårt att få tid eftersom de har många patienter.

Hur skulle det gå till om vi alla ska flyttas till Centrumkliniken? Har de inga patienter där? Är det därför vi från Öster ska dit och fylla ut patientbeståndet?

Vi hoppas det finns någon klok själ som kan studera detta vansinniga förslag och stoppa det.

Ni måste väl förstå att det aldrig skulle fungera för oss medborgare. Varken för de som redan går på Centrumkliniken eller för oss som ska tränga oss in där.

För det är väl för oss vårdcentralerna finns eller …?

Vi har fått löften om upprustning här ute på Öster och i stället så står vi inför ytterligare nedrustningar.

Lisbeth Gisselquist

Östras socialdemokratiska förening

Trelleborg

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons