Annons

Vilka skatter tänker S höja?

Efter en lång tid med historiskt låga opinionssiffror verkar det som att Socialdemokraterna har fått ny luft under vingarna.
Debatt • Publicerad 18 april 2012

Om det beror på att den nya partiledaren tillträtt eller att den gamla har avgått ska vi nog låta vara osagt, men det kan rimligtvis inte vara på grund av deras politik. För någon sådan har vi ännu inte fått se.

Det är inte första gången som det ser ut så här i svensk politik. Under den förra mandatperioden ledde oppositionspartierna i varje opinionsundersökning fram till precis innan valet. Det var nämligen då som de presenterade sin egen politik, gick ut med vad de ville göra för förändringar.

Annons

Jag vill ställa ett antal frågor till Socialdemokraterna. På vilket sätt underlättar det för unga att få jobb när arbetsgivaravgiften fördubblas? Den som anställer en ung person under 26 år betalar idag bara halva arbetsgivaravgiften. Detta vill S ändra på.

Kommer S att gå till val som enskilt parti eller tillsammans med något av de andra oppositionspartierna? Det rödgröna samarbetet inför det förra valet innebar stora kompromisser för alla inblandade.

Hur ställer sig S till rot och rut? För alliansen är varje arbete viktigt, men den politiska vänsterkanten talar hånfullt om ”pigtjänster” och ”överklassnära tjänster”.

Jag vill gärna ha ett svar på mina frågor. Men det ska vara ett svar på vad partiet vill, inte vad en enskild representant önskar. Jag vill ha ett rakt svar på vilka skatter S tänker höja, inte en hänvisning till en utredning som ska bli klar i god tid innan valet. Det är jag övertygad om att väljarna också vill ha.

Anders Hansson (M)

riksdagsledamot

södra Skåne

INTERNAL INTERNAL
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons