Annons

”Viktigt att rusta oss väl inför framtiden”

Äldrevården i Trelleborgs kommun är inte vad den borde vara.
Debatt • Publicerad 7 februari 2012

Det har jag själv, som anhörig, fått erfara och det finns svart på vitt i en kommunjämförelse som Socialstyrelsen gjort. Därför är det så viktigt att rusta oss väl inför framtiden. Om vi ska få till en bättre äldrevård krävs en tydlig plan och ett starkt agerande. Man kan inte bara luta sig tillbaka och tro att det nog ordnar sig. Det är nu glädjande att även Socialdemokraterna, enligt svar i TA, inser vikten av ett framåtsyftande arbete med detta.

Vi vet att andelen äldre ökar, samtidigt som det redan idag råder brist på platser inom äldrevården i Trelleborg. Det är förvånande att denna fråga inte tas på större allvar i socialnämndens planering. Jag vill därför uppmana socialnämnden att snarast inleda ett arbete med att utforma framtidens äldreomsorg.

Annons

Otto von Arnold (KD)

Svar till Marianne Pettersson (S), den 23 januari.

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons