Annons

Viktigt att kulturen i Trelleborg uppmärksammas med värdighet

Den 1 september togs de första spadtagen för om- och tillbyggnaden av Axel Ebbes konsthall. ”Axel Ebbes minne är värt det här” sa Thomas Nilsson som är kultur- och fritidsnämndens ordförande och representant för KD.
Publicerad 8 september 2022
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ann Kajson Carlqvist (M) och Thomas Nilsson (KD), tog första spadtaget för om- och tillbyggnaden av Axel Ebbes konsthall.
Ann Kajson Carlqvist (M) och Thomas Nilsson (KD), tog första spadtaget för om- och tillbyggnaden av Axel Ebbes konsthall.Foto: Tomas Nyberg

Det är vi stolta över, för det är viktigt för oss att kulturen i Trelleborg uppmärksammas med värdighet.

Lika stolta är vi över vårt förslag och arbetet med att kommunen nu bevarar Jan Troells – en av Sveriges största filmskapares – bilder och filmer. Det är ett initiativ från KD som uppskattas och är unikt.

Annons

Ett betydligt äldre inslag i vår historia som också är betydelsefullt att värna om, är Trelleborgen. Den nya utställningen på Vikingamuseet är ett tydligt avstamp för fortsatt utveckling. Förutsättningarna för att bli en uppskattad superturistmagnet finns definitivt.

Kulturdagen som arrangerades den 4 juni i somras var förhoppningsvis startskottet för en kommande kulturfestival. Och vi ser gärna ett bredare samarbete mellan kultur- och fritidsförvaltningen och Visit Trelleborg då det leder till ännu mer attraktiv kultur.

Vi är positiva till näringsidkares generositet och vilja att stärka kulturens möjligheter i Trelleborg, som till exempel bokhandlare Anders Löfbergs stora planer för Kulturhuset på Valldammsgatan.

Därtill förespråkar KD ett flertal mindre scener i framtiden, som en scen i Kuststaden och en i det så kallade 16-våningshuset på Hamngatan.

Sist men absolut inte minst: 2012 gjordes en förundersökning angående utbyggnad av Kulturskolan. Det är dags att väcka liv i ärendet – och utbyggnaden måste genomföras!

Erik Lundström (KD), vice ordförande kommunstyrelsen

Thomas Nilsson (KD), ordförande kultur- och fritidsnämnden

Mikael Rinholt (KD), 1:e vice ordförande samhällsbyggnadsnämnden

Annons
Annons
Annons
Annons