Annons

Viktigare att äga fastigheter än att hålla löften

Vid årsskiftet riskerar Anderslövs museum att sparkas ut från sina nuvarande lokaler om inget görs. Vi i oppositionen vill inte passivt se på när detta sker.
Publicerad 9 november 2023
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Oppositionen skriver om framtiden för Anderslövs museum.
Oppositionen skriver om framtiden för Anderslövs museum.Foto: Tomas Nyberg

Därför väckte vi på kommunstyrelsens möte den 8 november ett initiativärende som skulle kunna bli en lösning för Anderslövs museum, att museet skulle inrymmas i det gamla biblioteket. Styret sa dock blankt nej och därmed är framtiden fortsatt oviss för föreningen.

Sedan förra mandatperioden då styret valde att sälja det gamla kommunhuset i Anderslöv har man trots de löften man då gav till museiföreningen inte kunnat presentera ett rimligt alternativ. Kommunen går nu vidare och säljer även det före detta biblioteket. Eftersom kommunen äger fastigheten hade det varit ett bra alternativ för museet som man borde kunna få till en lösning med. Men det verkar vara viktigare att sälja fastigheten än att hålla sitt löfte till föreningen.

Annons

Styret var tydliga i sin kommunikation under mötet. Det löftet som föreningen fick kom från förra styret och är tydligen inte värt någonting i dag. Det enda man kunde lova var att man inte skulle bifalla oppositionens initiativärende. Och att man inte bryr sig om den kultur och den historia som finns samlad i Anderslövs museum.

Axel Bengtsson (VS), oppositionsråd

Lennart Höckert (S), oppositionsråd

Ola Olsson (C), gruppledare

Mats Sjölin (V), gruppledare

Annons
Annons
Annons
Annons