Annons

Viktig fråga i kyrkovalet

Om bara några dagar är det dags för årets kyrkoval. Vi i Hemmesdynges hembygdsförening är mycket intresserade av att få veta hur kandidaterna till kyrkovalet till Källstorps församling ställer sig till frågan om bevarandet av Hembygdsmuseet i Hemmesdynge?
Debatt • Publicerad 19 september 2009
Hembygdsmuseet i Hemmesdynge är uppbyggt kring en prästgård från 1800-talet.
Hembygdsmuseet i Hemmesdynge är uppbyggt kring en prästgård från 1800-talet.Foto: 
Foto: 

Det är kyrkan som äger fastigheten och därmed har rätten att bestämma över museets öde. Det är därför en fråga för kyrkofullmäktige för Källstorps församling att ta hänsyn till i samband med beslut om budgeten. Frågan har också betydelse vid val av de som ska sitta i kyrkorådet.

Museet är uppbyggt kring en prästgård från 1800-talet och grundades på 1950-talet av prästen Stig Sevenius. En del av museet består av inredningen från det gamla prästhemmet. I samlingarna finns även böcker och annat från Hemmesdynges skola, en uppbyggd lanthandel, en järnvägsutställning och fakta om Hemmes­dynge.

Annons

Vilka av kandidaterna vill verka för ett bevarande av Hembygdsmuseet i Hemmes­dynge? Det är en viktig fråga att ha svaret på för styrelsen och alla våra medlemmar när de på söndag den 20 september går för att rösta. Så att kryssen kan hamna i de rätta rutorna.

Rolf Mårtensson

ordförande i Hemmesdynges hembygdsförening

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons