Annons

Vi vill mer för idrotten!

De senaste två valperioderna har mycket positivt hänt med investeringarna på föreningsområdet.
Debatt • Publicerad 27 augusti 2014
Trelleborg måste fortsätta satsa på föreningslivet, menar skribenterna.
Trelleborg måste fortsätta satsa på föreningslivet, menar skribenterna.Foto: Foto: Johanna Wallin

Vi började på en mycket låg nivå men har arbetat oss upp på en bra nivå även om en del återstår. Det lovas mycket i valtider men man bör titta på vad som gjorts också. Några exempel på det som hänt på senare tid.

Vi har fått fyra nya konstgräsplaner av bästa märke och en till är på gång. Föreningarnas hus för motion, kampsporter, bridge, föreningslokaler och mycket annat. En utmärkt lösning. Omklädningsrum och aktivitetshus i Anderslöv. Vi har fått tre fina hardcourtbanor i tennis ute vid Albäck. Ishallen har renoverats och nya omklädningsrum är på väg att färdigställas. Nya golv på Söderslättshallen och ny ventilation. Där finns nu också en ny entré och en sportrestaurang. Byte av stolar på diverse läktare. Vångavallen har rustats upp. Ny fritidsgård i Skegrie även om vi inte är nöjda med lokalen. Här hoppas vi att vi kan få en handikappanpassad inom det snaraste. Upprustning badhuset. Ny cafeteria. Vi har haft särskilda satsningar för flick- och handikappidrott. Vi räddade kvar skyttecentrat i Maglarp för fortsatt verksamhet och bullerdämpning är på gång. Just nu verkställs en gräsplan i Skegrie, ett utomhusgym vid Söderslätts-hallen, omklädningsrum i ishallen bland annat.

Annons

Är vi nöjda? Vi är stolta men inte nöjda. Vi vill mer. Får vi förtroendet av er väljare så vill vi tillsammans med nämnden hitta bra lösningar på inomhussidan med basket, handboll, boule, bågskytte och inte minst friidrotten. Vi tror oss ha en utmärkt lösning på detta inom kort. Om detta faller på plats så ligger vi oerhört bra till även med inomhussporterna. Detta har hög prioriterat och den svåraste nöten är nog ridsporten. Där föreslog vi i alliansens budget 500 000 kronor kortsiktigt men det hjälper inte på lång sikt utan här måste ett nytt system till där man eventuellt får göra som i Malmö att kommunen arrenderar till föreningarna alternativt höjer skötselbidragen. Detta arbete kommer att pågå för fullt i höst. Fritidsgårdar och spontanidrott ligger också på vårt bord.

Trelleborg är en fantastisk föreningsstad och är oerhört viktigt. Vi måste våga satsa fullt ut och vi är en bra bit på väg men vi vill ännu mer.

Nilla Olsson
Mats Svensson (Kd), ordförande fritidsnämnden, Josefin Holmberg (C), vice ordförande fritidsnämnden
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons