Annons

Vi vill bromsa invandringen

Svar till Bertil Magnusson (SPI) (den 1 augusti).
Debatt • Publicerad 6 augusti 2014

Jag vill inleda med att Sverigedemokraterna anser att Sverige skall föra en ansvarsfull invandringspolitik, varje vecka kommer det 2 000 nyanlända till Sverige och det anser vi är helt tokigt då bostäder och arbete saknas. Vill du kalla oss rasister för att vi vill ha en kraftig broms för den ansvarslösa invandringen så får du gärna göra det, du använder ordet rasist utan att grund för det.

Jag hoppades att du skulle vara bättre påläst vad gäller mycket och främst om Jimmie Åkessons Almedalstal, men icke. Att inte vara påläst när man tar en debatt är inte bra och tyvärr lyser okunskapen igenom här också, lyssna på talet och gissa inte bara vad som sägs.

Annons

Att du, Bertil, inte följer kommunens och Riksdagens arbete är ganska uppenbart, jag kommer här att presentera en liten lista på vad SD gjort under gångna fyraårsperiod, och betänk att detta är bara en bråkdel.

På riksplan: I vårt budgetförslag har vi avsatt 6 780 miljoner mer än regeringen på äldrefrågor än regeringen under en fyraårsperiod. Vår motion om riktlinjer för bemanning i demensvården har gått igenom.Vi driver frågan om avgiftsfrivård för personer över 85 år. Ett utvidgat investeringsstöd för att fler äldreboenden skall byggas.Matreform för äldre. Ökat stöd till socialt umgänge. Ökat stöd till anhörigvårdare. Nationella yrkeskrav inom vård och omsorg av äldre. Äldrevårdscentraler. Stärkt garantipension. Eliminera skatteskillnaden mellan pensionärer och löntagare. Ökat tandvårdsbidrag för äldre. Återställning av högkostnadsskyddet. Strategi för att motverka brott mot äldre. Ökat stöd för kultur för äldre.

I kommunen: Parboendegaranti. Volontärverksamhet för våra äldre. Terapihundar. Servera nylagad mat för våra hemmaboende äldre. Öka bemanningen på demensboenden. Låta äldre umgås med skolbarn över generationsgränserna.Trygghetsboenden. Gratis buss. Varit aktiva vad gäller personer med funktionshinder i tillgänglighetsfrågor.

Vad gäller SPI så lyckades ni med en sak under förra perioden och det var att införa Salamaten för våra hemmaboende äldre, ordföranden i förra vård- och omsorgsnämnden var en SPI:are och han har varit drivande i denna fråga. Om du frågar Trelleborgs medborgare idag om det var ett lyckat beslut är svaret nej, Sverigedemokraterna var emot detta beslut och detta är väl heller ingen hemlighet, Bertil?

Hade vi inte haft denna oansvariga invandringspolitik, som SPI ställer sig bakom, kunde det gjorts större satsningar för våra äldre. Det är väl heller ingen hemlighet för Bertil att det inte växer pengaträd i landet som vi kan skörda i tid och otid, tar man resurser från ett ställe blir det mindre att dela på och invandringskostnaderna är enorma vilket bland annat går ut över våra äldre.

Detta blir mitt sista inlägg i denna debatt då det inte känns seriöst att debattera med en så dåligt påläst motståndare och som dessutom inte vill ta till sig informationen på annat sätt.

Anna Töörn
Helmuth Petersen, oppositionsråd SD, gruppledare för SD i Socialnämnden
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons