Annons

Vi vill bevara Mellanskolan i Hököpinge

Hököpinge byalag hade bjudit in till information och debatt om Mellanskolans fastighet skulle rivas.
Debatt • Publicerad 6 september 2010

Informationen om fastigheten var intressant, men diskussionen med borgmästare Holm gav inga besked, han skyllde på länsstyrelsens agerande att de inte hade lämnat besked om den ansökan från Byalaget om bevarande av byggnaden.

I denna diskussion kunde det inte ställas frågor som var av politisk natur, detta var tråkigt för efter detta informationsmöte skulle det vara en debatt om hur de politiska partierna såg på bevarandet av byggnaden. Några partier deltog men det parti som borgmästaren representerar kom inte, deras representant lämnade återbud.

Annons

Jag tycker det är svagt att ett så stort parti som Moderaterna är, att inte kunna sända någon person som kunde uttrycka varför Moderaterna är så fega att de inte vågar lämna besked i denna för Hököpingeborna så viktiga fråga innan valet.

Byggnaden har stått tom en tid och några av elementen har gått sönder så vatten har runnit ut i något rum. Detta visar på att Moderaterna redan har bestämt sig för att rivning skall ske.

Vår uppfattning är att bevara detta hus, eftersom det inte finns någon mötesplats i Hököpinge så behöver Hököpingeborna detta hus som en plats för olika arrangemang, för barn, ungdomar och äldre.

Willy Olsson

Socialdemokraterna Vellinge

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons