”Vi vill att det inrättas en Lex Pingvin”

Trelleborg är en föreningstät stad, med alla de fördelar det för med sig.
Publicerad 31 mars 2023
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenterna vill se en Lex Pingvin i Trelleborg för att förhindra att föreningar tvingas lämna sina områden innan de fått ett nytt.
Skribenterna vill se en Lex Pingvin i Trelleborg för att förhindra att föreningar tvingas lämna sina områden innan de fått ett nytt.Foto: Tomas Nyberg

Kommer det att fortsätta att vara så utifrån att M, SD, KD och L gång på gång visat att de vill försvåra för föreningslivet i Trelleborg?

Det har inte bara varit rugbyklubben Pingvin som blivit bortkörda från sin plan och klubbstuga eftersom styret lovat tomten till Internationella engelska skolan. Det är bara ett av flera exempel. Andra exempel är var friidrottarna ska vara när Idrottsstaden byggs? Hur behandlade man Trelleborgs sportskytteklubb? Vet simklubbarna var de ska vara när badhuset renoveras? Har Trelleborgs boxningsklubb fått andra lokaler nu när styret sålt deras hus? Och nu sist i raden Trelleborgs jaktskytteklubb som eventuellt måste lägga ner sin verksamhet eftersom styret vill lägga beslag på deras område. Det finns tyvärr säkert fler exempel.

”Det har inte bara varit rugbyklubben Pingvin som blivit bortkörda från sin plan och klubbstuga eftersom styret lovat tomten till Internationella engelska skolan.”
Hanna Skånberg och Cilla Dahl-Andersson (S)

Detta måste få ett slut!

Därför vill vi att det inrättas en Lex Pingvin i Trelleborg kommun! Den skulle innebära att det måste finnas ett alternativ anvisat, byggt och klart innan kommunen slänger ut föreningen till undermåliga eller i värsta fall inga alternativ.

Hanna Skånberg och Cilla Dahl-Andersson, socialdemokrater och stolta rugbyföräldrar