Annons

Vi värnar det privata ägandet

Den propaganda som nu förs mot Vellingemoderaterna av den private affärsmannen Junot Delcomyn är ett exempel på ett nytt lågvattenmärke i den politiska debatten.
Debatt • Publicerad 12 september 2014

I en broschyr utdelad till hushållen i Höllviken uppmanar Delcomyn väljarna att inte kryssa Carina Wutzler då hon inte ställer sig positiv till hans projekt Höllviken Strandpark.

Vad som inte framgår i broschyren är att Vellinge kommun, för ett antal år sedan, tecknat ett markanvisningsavtal samt ändrat detaljplanen för att fullt ut stämma överens med Delcomyns projekt ”Havskristallen”. Detta var ett hotellprojekt som Moderaterna och övriga partier i fullmäktige ställde sig bakom. Då Delcomyn inte lyckats starta projektet inom avtalad tid, beslutade fullmäktige att dra tillbaka markanvisningen. Det projekt som nu presenteras är någon radikalt annat, utökat med drygt 100-talet bostadslägenheter på mark som varken Delcomyn eller kommunen förfogar över. Detta har upprört flera av de berörda grannarna som fruktar att de får lämna hus och hem för lägenhetskomplex som i stället skall uppföras.

Annons

Vi kan garantera att en röst på Moderaterna i Vellinge kommun värnar det privata ägandet. Detta är inte en uppfattning som enbart vår kommunstyrelseordförande Carina Wutzler har. Den personliga äganderätten står inskrivet i vårt partiprogram och något som alla moderater ställer sig bakom. Som fastighetsägare inom det område som Delcomyn vill exploatera kan man därför känna sig trygg med en röst på Moderaterna.

I sammanhanget är det viktigt att förstå att det finns en långsiktig planering bakom Moderaternas ställningstagande. Denna uppfattning är inte bara Carina Wutzlers utan bakom detta står hela den moderata gruppen. I pipeline för Höllviken fram till 2020 finns bland annat:

 Området väster om Q8-macken skall bebyggas av JM med 72 lägenheter.

Området vid Kronodalsgården skall bebyggas med omsorgsboende med cirka åttio platser, trygghetslägenheter för äldre samt LSS-boende. Dessutom kommer det att bli cirka 100 lägenheter med blandad upplåtelseform. Vi behöver fler hyresrätter i Höllviken.

 Före detta Mariastugan skall ersättas med ett flerbostadshus med cirka 30 lägenheter.

 Projektet vid Falsterbokanalen. Inga höghus planeras, oavsett vad oppositionen försöker vilseleda med, men området kan komma tillföra Höllviken i storleksordningen 200 nya bostäder på den nordöstra sidan.

Då vi värnar om att inte förstöra våra orters olika särprägel är vår bedömning att Höllviken inte tål allt för hög exploatering av nybyggda bostäder. Hotellet har vi däremot hela tiden ställt oss positiva till.

Vi är tydliga med prioriteringsordningen. När en exploatör försöker tränga sig före i kön, utan att ens äga marken, har vi därför sagt stopp. Men också lämnat besked om att vi fortfarande ställer oss positiva till hotellet och är beredda att teckna ett nytt markanvisningsavtal.

Med en röst på Moderaterna kan man vara säker på att ens fastighet inte tvångsinlöses för att bygga andra typer av boende. En röst på Moderaterna värnar det privata ägandet.

Nilla Olsson
Ola Freij, Anna Mannfalk, Christer Mars, Gustav Schyllert, Ann-Sofie Hörlin, Kristina Fredin, Synnöve Frick och Anna Tinglöf, Vellingemoderaterna
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons