Annons

Vi utmanar gubbväldet!

Män dominerar på maktpositioner i Trelleborgs kommun idag.
Debatt • Publicerad 20 augusti 2014

Så har det alltid varit. Det vill vi ändra på! Tisdagen den 4 augusti kunde man räkna till hela åtta representanter från kommunens politiker bland debattinläggen i Trelleborgs Allehanda. Alla män. Obalansen mellan män och kvinnor är genomgående och uppenbar. Det finns andra fakta som ännu tydligare visar på vilka som bestämmer i Trelleborgs kommun. I kommunens beslutsfattande nämnder och kommunala bolag finns det endast 23 procent kvinnor. Nationellt är andelen 25 procent kvinnor i statligt ägda bolag. Den siffran är låg, men i Trelleborg ligger man därmed under det redan låga nationella snittet. Än värre är, att det finns noll procent kvinnor representerade bland kommunens ordförandeposter i de kommunala bolagen.

Detta är inte bra för Trelleborg. De som fattar besluten i Trelleborg representerar inte trelleborgarna, när halva befolkningen inte är representerad till en högre grad än så. Kvinnors perspektiv behövs i beslutsfattandet. Vare sig det gäller utformningen av offentliga miljöer i kommunen, beslut om bidrag till föreningslivet eller vilka kultursatsningar som ska göras. Vi i miljöpartiet de gröna är för kvotering i bolagsstyrelser och vi har flera kompetenta kvinnor som vill vara med och styra på kommunal nivå. I kommunfullmäktige, i nämnder och i kommunala bolagsstyrelser.

Viktigast av allt - vi lever som vi lär; vi är det enda parti i Trelleborg som har en kvinna som första namn på listan till kommunfullmäktige i höst. Du bestämmer vilken väg Trelleborg ska gå. Rösta grönt den 14 september!

Anna Töörn
Lina Wedin Hansson, Amanda Stjärnqvist, Anne-Sophie Samnegård, Christine Stafström , Miljöpartiet de gröna Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons