Annons

Vi ställer oss positivt till framtida samarbete

Söndagen den 14 september går vi till valurnorna. Innan dess vet ingen hur valresultatet kommer att se ut, men mycket pekar på att det kan bli ett svårt parlamentariskt läge efter valet
Debatt • Publicerad 25 augusti 2014

Inget parti och ingen partigrupp får en klar och tydlig majoritet av rösterna. Valresultatet på lokalnivå i Trelleborg ser ut att kunna bli lika svårt som det ser ut att kunna bli på riksnivå. Under de fyra gångna åren har de borgerliga, tillsammans med miljöpartiet, styrt Trelleborg i minoritet. Ett minoritetsstyre som har fungerat och som har gett resultat.

När vi tittar på trelleborgspolitiken efter 14 september så blir vi oroliga. Trelleborg står inför en rad stora frågor; Ringväg, Sjöstad, bostadsbyggande, cityhandel och inte minst arbetslöshet, främst bland unga. Stora frågor som kräver stora politiska lösningar, samtidigt som det parlamentariska läget vilar på allt annat än ett stort och brett samarbete. Vi riskerar att få svaga lösningar på stora frågor, något som trelleborgarna inte är betjänta av.

Annons

Politik handlar om att både vilja och att kunna. Nu i valrörelsen är luften full av politiska löften, men tyvärr är luften inte lika full av beskrivningar på hur de politiska löftena skall kunna genomföras. Det verkar som partierna förutsätter att de får egen majoritet, något som vi bedömer som helt osannolikt att något parti skulle få i Trelleborg. För att förverkliga de politiska löftena så krävs det, med alla sannolikhet, ett samarbete med andra partier.

Folkpartiet hoppas givetvis på ett bra valresultat, men för att genomföra våra tankar och förslag, så inser vi att vi behöver samarbeta med andra partier. Föregående mandatperiod har visat att vi både vill och kan samarbeta, detta tänker vi fortsätta med. Folkpartiet ställer sig positiv till samarbete med alla (andra) partier som delar Folkpartiets grundläggande syn på alla människors lika värde, lika rättigheter och skyldigheter. En röst på Folkpartiet är både en röst på Folkpartiet, men också en röst på ett samarbete över partigränserna för att ta ansvar för, styra och leda Trelleborg i fyra år framöver.

Anna Töörn
Henrik Silfverstolpe (FP)Inger Persson (FP)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons